Despre noi

Salina noastră - Produse crud-uscate artizanale

    Produse crud-uscate

  • Suntem o fabrică specializată în realizarea unor produse crud-uscate artizanale unice în România. Împreună cu cei mai renumiți artizani din Italia și Spania, în salina proprie, am putut obține cele mai fine gusturi la cele mai cunoscute salamuricrud-uscate de o înaltă calitate, cu arome complexe, texturi distincte și cu caracteristici organoleptice specifice, care fac salamurile artizanale atât de apreciate în întreaga lume.

  • Produse crud-uscate

  • Ingredientele pentru produsele maturate curd-uscate au fost selectate cu grijă, carnea de porc și carnea de vită folosite sunt de calitate superioară de la producători de încredere. Printre ingredientele naturale folosite, sunt ierburile aromatice, condimentele sau vinul, pentru a adăuga arome și gusturi speciale produselor. Procesul de producție este supravegheat în mod atent pentru a asigura un produs final de cea mai bună calitate.
  • Membranele utilizate sunt naturale ceea ce ajută salamul să-și păstreze forma și să se maturizeze într-un mod controlat.
  • În timpul maturării, produsele se usucă treptat, iar enzimele și bacteriile benefice contribuie la dezvoltarea aromei și la transformarea salamului într-un produs final de calitate superioară. Maturarea și uscarea produselor se face în mod natural, timp de cel puțin 90 zile, fără a folosi tehnologii rapide sau procese chimice.
  • Pasiunea este motorul care alimentează întregul proces de producție. Dorim crearea unor produse deosebite din dorința de a oferi consumatorilor experiențe gustative unice, autentice și de a păstra tradițiile gastronomice vii.
  • Salina
  • Salina este un mediu natural unic, unde sarea este prezentă sub formă de bulgări. Aerul care intră în salină este filtrat și curat. Acest lucru asigură un mediu perfect pentru maturarea produselor. În timpul maturării, sarea specială din salină atrage umiditatea din produs, iar când ajunge la saturație, expandează vapori de sare. Acești vapori de sare adaugă o notă distinctă de savoare și aromă produselor.
  • Unul dintre aspectele unice ale produselor făcute în salină este faptul că nu au sare adăugată. Acestea își iau sarea doar din mediul salin în care sunt maturate. Acest lucru conferă produselor o autenticitate și o calitate superioară. Fiecare produs în parte este o mărturie a unicității și a procesului de producție atent și meticulos lucrat.
  • La o perioadă de timp, produsele din salină sunt stropite cu un vin alb nobil, care la final conferă un gust unic și autentic, care impresionează orice degustător.
  • Salina
  • Un alt aspect deosebit al produselor crud uscate maturate în salină este faptul că acestea scad în greutate până la 60% în timpul procesului de maturare. Aceasta înseamnă că apa din produs se evaporă treptat, lăsând în urmă o textură fermă și o concentrație intensă de arome.
  • Produsele crud uscate unice, maturate timp de 3 luni în salina noastră, sunt un deliciu culinar deosebit, realizate artizanal într-un mod unic. Cu o producție limitată de doar 300.000 de bucăți pe an, fiecare produs este făcut cu atenție și dedicare.
  • Producția noastră este realizată manual, cu mare grijă și atenție la detalii și pasiune pentru tradiția culinară. Această abordare artizanală asigură calitatea și autenticitatea produsului final.